Bucură-te de următoarele noastre evenimente de la 1250m altitudine: Sfântul Andrei & Ziua României, Crăciun și Revelion sub Cerul Carpaților.

REZERVĂ OFERTELE

Canionul 7 Scări

Canionul 7 Scări: Bijuteria Secretă a Transilvaniei

Dacă singurele scări care-ți plac sunt cele care te conduc către cascade impresionante și pereți stâncoși care se înalță câțiva zeci de metri, atunci Canionul 7 Scări din apropierea Brașovului este locul perfect pentru tine. Situat la o altitudine de 948 m și având o lungime de 160 m, 7 Scări este un canion care poate fi străbătut cu ajutorul unor scări și platforme de metal foarte sigure, recent renovate. Dar înainte de a-ți pregăti bocancii și hainele impermeabile, hai să vedem ce face Canionul 7 Scări din Transilvania atât de special, cum poți ajunge acolo și cât costă să te dai pe cea mai lungă tiroliană din țară.

Uimitorul relief al celor 7 Scări

Sursa: https://www.cityoftheweek.net/2019/03/06/facing-fears-7-ladders-canyon-romania/

Canionul Șapte Scări este cunoscut pentru cele șapte cascade impresionante care îl străbat. Acest spectacol al naturii este creat de râul Piatra Mare care, în timp, a săpat un canion adânc în roci calcaroase, rezultând celebrele trepte de calcar. Dacă vizitezi acest loc, nu doar că poți admira fiecare treaptă și fiecare cascadă, urcând spre vârf, ci vei călca chiar pe urmele dinozaurilor. Conform cercetărilor efectuate de geologi, canionul păstrează secretele unei istorii vechi de milioane de ani, partea inferioară datând din perioada jurasică, în vreme ce cea superioară datează din perioada triasică. 

Traseul către Canionul 7 Scări

Sursa: https://canionul7scari.ro/

Indiferent de unde pornești în această aventură, trebuie să mergi spre localitatea Timișu de Jos, orașul Săcele, să intri pe strada Piatra Mare și să lași mașina la barieră, acesta fiind locul de pornire pe traseu. După maxim o oră de mers lejer vei ajunge la punctul de taxare, iar traversarea propriu-zisă a canionului va dura între 15 și 30 de minute. 

Canionul 7 Scări este deschis din luna aprilie până în luna octombrie, între orele 10-17:30 (de luni până vineri, ultima intrare fiind la 17:30) și 10-16:30 (sâmbăta și duminica, ultima intrare fiind la 16:30). Plata se face doar cash, iar accesul copiilor este permis dacă aceștia sunt însoțiți de cel puțin un adult. În ce privește echipamentul, ai nevoie doar de îmbrăcăminte mai groasă și bocanci impermeabili sau încălțăminte pentru trekking, pentru copii fiind recomandat și un ham de siguranță.

Sursa: https://suspemunte.com/trasee/carpatii-de-curbura/traseu-canionul-7-scari-cabana-piatra-mare

Dacă vrei să încununezi călătoria cu o experiență care să te facă să simți că trăiești, coboară de la canion cu tiroliana. Aceasta poate fi folosită între orele 10-16:30 și include 37 de trasee pentru adulți și copii, traseul cel mai lung având 273 de metri, iar cel mai scurt 47 de metri. În vreme ce intrarea la 7 Scări costă 20 RON pentru adulți și 10 RON pentru copii și studenți, prețul tirolienei pentru tronsonul complet este de 120 RON, pentru jumătate de traseu 70 RON, iar copiii au propria lor tiroliana, prețul fiind de 30 RON pentru jumătate de oră.

Cum întoarcerea prin canion nu este posibilă, poți urma marcajul cu punct roșu și ocoli canionul ca să ajungi iar la punctul de taxare. Altă alternativă este să-ți prelungești călătoria și să bifezi și Vârful Piatra Mare, urmând un traseu de 2-3 ore marcat cu linie galbenă, acesta având nivel de dificultate mediu. De aici, de sus, poți vedea orașul Brașov și munții Ciucaș, iar la coborâre poți urma marcajul cu linie roșie către Dâmbul Morii sau te poți întoarce pe traseul pe care ai venit.

De unde pornești către 7 Scări

Pentru a avea parte de relaxare completă, îți recomandăm să începi aventura la Ursa Mică Glamping Resort, un loc divin aflat între satele Șirnea și Ciocanu. Aici, la o oră de mers cu mașina față de canion, poți avea parte de priveliști spectaculoase și înainte, și după drumeție, privind dintr-un bungalow sau dintr-un cort încălzit către Munții Bucegi și Masivul Piatra Craiului. 

Dacă cele șapte scări te conectează cu apa și te inspiră să curgi prin viață ca și ea, la resort vei fi în contact cu 40.000 de m2 de natură neatinsă de om, cu aerul curat dat de cei 1.250 de metri altitudine, cu cerul nesfârșit și înstelat, cu mâncarea tradițională și sănătoasă de la Restaurantul Panoramic Ursa Mică, dar mai ales cu tine. 

După ce te încălzești bine în saună sau ciubăr și savurezi un cocktail sau un vin rafinat, poți explora întreaga suprafață a resortului, satele și orașele din jur. Poți alege să faci escalade sau mountain biking, să te plimbi cu un e-bike ori să te lași purtat de poveștile ghidului de la Ursa Mică Glamping Resort, care știe cele mai interesante detalii despre istoria și cultura Transilvaniei, despre castelele și satele sale tradiționale.

Atracții aflate în preajma Canionului 7 Scări

Cel mai la îndemână loc de vizitat, atunci când decizi să urci cele 7 scări, este orașul Brașov. La 25 de minute cu mașina față de canion, acesta te va atrage prin intermediul Castelului Dracula, al grădinii zoologice și a piscinelor de la Paradisul Acvatic. 

La 37 de minute de canion, dar mai aproape de Ursa Mică Glamping Resort, se află orașul Râșnov, cu a sa cetate vestită. Aici poți vizita un loc numit Dino Park, iubit de copii și adulți deopotrivă, pentru multitudinea de informații și pentru dinozaurii în mărime naturală.

Dacă preferi să rămâi cât mai mult în contact cu natura și să cunoști Transilvania așa cum era ea la începuturi, poți face un traseu în Parcul Național Piatra Craiului sau la Cheile Zărneștiului, ambele aflate la mai mult de o oră de canion, sau la Cheile Râșnoavei, aflate la 50 de minute cu mașina.

Dintre satele superbe întinse între resort și Canionul 7 Scări, recomandăm satele Măgura, Peștera, Șirnea și Ciocanu, unde poți simți puritatea oamenilor și a tradițiilor pe care încă le păstrează, poți culege fructe și plante medicinale și te poți bucura de libertate, așa cum o fac animalele ce umblă nestingherite pe câmp.

În final, te sfătuim să vizitezi Canionul 7 Scări și minunile din împrejurimi pentru că vei avea parte de o varietate de activități în aer liber, care sigur îți vor hrăni spiritul și te vor face să tânjești tot mai mult după natură.

Sursa imagine principala: https://outdoorholidays.eu/blog/the-seven-ladders-canyon-in-romania/

Ești gata să trăiești o experiență inedită la
Ursa Mică Glamping Resort?

Abonează-te la newsletter



    Newsletter trees
    Book
    online!