Bucură-te de urmatoarele noastre evenimente de la 1250m altitudine: Rusaliile și Perseidele!

REZERVĂ OFERTELE

Întrebări frecvente Ursa Mică

Știm că ai multe întrebări, de la „sunt în siguranță la ursa mică?”, „sunt în siguranță la cort?” la „de ce să vizitez ursa mică”, „sunt urși la ursa mică?” și așa mai departe. Iată aici tot ce trebuie să știi înainte de a face o rezervare la Ursa Mică Glamping Resort, pentru ca aventura ta în Transilvania să se desfășoare în cele mai bune condiții.

REZERVĂ ACUM!
Am acces la toate utilitățile (apă, electricitate, internet wireless)?

Absolut. Dar fără excese inutile. Încercăm să avem un impact cât mai mic asupra mediului și să avem un glamping resort sustenabil, din punct de vedere ecologic.

Ce să aduc cu mine?

Suntem bine echipați, ca un adevărat glamping resort de munte. Totuși, insistăm să iei cu tine haine mai groase și impermeabile (inclusiv geaca) și încălțări adecvate și impermeabile dacă vrei să faci drumeții, cât și pentru confortul tău în cadrul resortului, pe orice vreme. Chiar și în iulie sau august, la peste 1250 m altitudine poate fi răcoare, sau chiar frig, în orice moment al zilei, mai ales după ploaie. Nu putem controla vremea, așadar, dacă nu te echipezi corespunzător, nu putem fi trași la răspundere pentru disconfortul tău, creat de condițiile meteorologice.

Ce să nu aduc cu mine?

Este interzis să aduci mâncare. Avem destulă în restaurant, iar legea ne obligă să nu stocăm în frigidere altceva decât proviziile proprii. Apoi, ca recomandare generală pe munte, nu e deloc în regulă să păstrezi mâncare afară, sau în cort pe timpul nopții. Fără gustări în cort, te rugăm frumos. Grătarul și muzica dată tare, aducerea si folosirea sistemelor de sonorizare (boxe) pentru divertisment personal sunt interzise. Aici e liniște și așa ne dorim să rămână. De asemenea, nu dorim să transformăm acest loc într-o cantină în aer liber. Așa cu am mai spus, servim băuturi și mâncare doar în zona restaurantului. Avem un meniu foarte bun, cu care ne mândrim și o gamă foarte variată de băuturi, pe care le aducem cu greu la această altitudine. Și oricum, să vii cu mâncarea și băutura ta într-un restaurant, e interzis oriunde în țară, prin lege.

Este posibil transferul de la aeroport?

Da. Oferim transfer de la aeroport la Ursa Mică Glamping Resort. Te rugăm să menționezi la rezervare numărul de persoane, data și ora la care doriți să fiți preluați, precum și informațiile pentru retur, pentru a afla prețul acestor servicii.

Pot lua și cățelul?

Din păcate, nu. Avem deja cățeii noștri, care sunt foarte importanți într-un resort de munte. Sunt foarte prietenoși cu oamenii, dar aproape deloc cu alte animale (de-asta îi și avem). Oricum, odată ce ajungi la noi, dă-le timp să se acomodeze cu tine și să te cunoască. Avem rugămintea să nu mergi tu direct către ei, ci să-i lași să vină ei la tine. De asemenea, te rugăm să nu-i hrănești. Au propria mâncare și ore de masă stabilite. Evită să le faci poze cu blitz/lumină puternică, sau de foarte aproape, deoarece le produci disconfort. E cel mai bine așa, pentru siguranța tuturor.

Se ajunge greu aici?

Deși suntem pe munte, la 1250m altitudine, accesul este facil din toate colțurile țării. Suntem la 40 de minute de Brașov, la două ore și jumătate de București și la un sfert de oră de Dâmbovicioara. Poți ajunge la noi cu trenul și apoi cu autobuzul, sau poți lua taxiul, ori poți veni direct cu mașina.Pentru grupuri mai mari putem organiza microbuze, contra cost. De asemenea putem face transferuri de la aeroport/la aeroport la cerere și cu un cost suplimentar. Dacă cumva te rătăcești, sună-ne și te vom ajuta negreșit.

Se pot organiza team building-uri, evenimente corporate sau evenimente private?

Da, da și da! Dă-ne un semn, îți vom răspunde cât de repede posibil. Revenim cu o ofertă personalizată pentru toate cerințele grupului.

Sunt în siguranță la Ursa Mică?

Ursa Mica Glamping Resort este proprietate privată și câinii noștri de pază sunt aici să se asigure că rămâne așa. De asemenea, avem camere video peste tot. Dacă ai lucruri de valoare, le putem încuia în seiful nostru, la recepție. Nu răspundem de obiectele pierdute sau uitate, conform regulamentului nostru, afișat pe site.

Sunt primiți și turiștii fără rezervare?

Da, primim și turiști fără rezervare. De vrei să ne faci o vizită, te primim cu brațele larg deschise. Însă odată ce ajungi la glamping resort-ul nostru, te rugăm frumos, rămâi la panourile de așteptare, de unde cineva din personalul nostru te va prelua în cel mai scurt timp. Fii binevenit să iei masa în bar-restaurantul nostru. Lasă-te surprins de mese delicioase și de o gamă variată de băuturi fine. Totuși, plimbatul în zona corturilor este interzis. Punem mare preț pe confortul și intimitatea oaspeților noștri.

Sunt urși la Ursa Mică?

Avem cea mai mare populație de urși din Europa. Ca toți urșii, ei caută în general hrană, nu scandal, și e foarte puțin probabil să intre în resort. Câinii noștri ciobănești sunt mereu la post, iar noi ne luăm toate precauțiile necesare. De asemenea, avem o politică de „zero risipă”, așadar nu aruncăm resturile la gunoi, ci le dăm animalelor de la fermele din zonă. Astfel, păstrăm o atitudine responsabilă față de mediu și evităm să atragem pericole în glamping resort-ul nostru. Tocmai de aceea este interzis să aduci snacks-uri și sandvișuri în cort, sau lângă cort.

Suntem în siguranță în sălbăticie?

Deși prin zonă circulă urși, râși, lupi, mistreți, vulpi și alte animale sălbatice, cu toții sunt timizi și evită oamenii. Dacă din întâmplare, te intersectezi cu un animal sălbatic, evită să te apropii de acesta, să-l mângâi, să-l hrănești sau să îți faci un selfie cu acesta. Această regulă e universal valabilă, mai ales în cazul puilor! Mamele lor sunt mereu pe aproape și pot deveni extrem de agresive într-o fracțiune de secundă. Ceea ce este cât se poate de firesc. Pentru siguranța ta și din motive de conservare, te rugăm să eviți orice formă de interacțiune cu animalele sălbatice.

Ursa Mică e un loc potrivit pentru copii?

Categoric. Sigur că da. Sperăm să le stârnim curiozitatea și imaginația în timp ce învață și descoperă natura.

Abonează-te la newsletter    Newsletter trees
    Book
    online!