Bucură-te de următoarele noastre evenimente de la 1250m altitudine: Halloween, Sfântul Andrei & Ziua României, Crăciun și Revelion sub Cerul Carpaților.
REZERVĂ OFERTELEMitul vampirului Dracula, care se hrănește cu sângele oamenilor și are puteri supranaturale, a stârnit interesul tuturor încă din 1897, când Bram Stoker a scris despre un nobil misterios din Transilvania. În roman se spune că Dracula este inspirat de o figură istorică reală – Vlad Drăculea, cunoscut și sub numele de Vlad Țepeș. Deși personajul din cartea scriitorului irlandez seamănă foarte vag cu domnitorul român, știm într-adevăr că acesta a fost un conducător dur, căci numele i se trage de la pedeapsa aspră pe care o îndurau inamicii săi, aceștia fiind trași în țeapă.
Un astfel de domnitor impozant, sursă de inspirație pentru vampirul care va deveni un simbol al literaturii gotice, nu putea trăi decât într-un castel pe măsură. Situat în inima Transilvaniei, castelul Dracula atrage milioane de vizitatori anual, fascinându-i cu farmecul său mistic. Haide, atunci, să pornim într-o călătorie captivantă în lumea lui Dracula și să descoperim secretele și frumusețea ancestrală a Castelului Bran. Dacă vrei să afli mai multe despre acest edificiu, unde se află, cum poți ajunge acolo și ce alte experiențe te pot încânta pe parcursul călătoriei tale, citește cu atenție restul articolului.
Sursa: https://vagrantsoftheworld.com/bran-transylvania/
Însărcinat cu rezistența antiotomană la graniță, Vlad Țepeș a locuit alături de soldații săi în Castelul Bran, o construcție impresionantă ridicată pe o stâncă și care are vedere către valea Moeciu și Țara Bârsei.
Fiind inițial o fortificație făcută probabil din lemn, ridicată de cavalerii teutoni în secolul XIII, castelul devine în secolul următor o comoară arhitecturală cu ziduri impunătoare și turnuri cu aspect misterios. Sașii sunt cei care au ridicat castelul Bran (însemnând „poartă”) la sugestia regelui maghiar Ludovic cel Mare, construcția având mai târziu și rol de vamă, căci pentru toată marfa care intra sau ieșea din Transilvania trebuia lăsat aici un mic procent.
Edificiul cunoscut azi drept Castelul Dracula păstrează atât de bine atmosfera erei medievale, încât o plimbare prin sălile sale se poate simți ca o incursiune în trecut, când cavalerii curajoși și reginele frumoase își trăiau viețile cu fast și noblețe. De fapt, începând din anul 1920, chiar Regina Maria a României a trăit aici, castelul fiind amenajat după preferințele sale.
Deși mobilierul original a fost mutat la Muzeul Național Bran, aflat la 5 minute de mers pe jos, camerele elegante păstrează decorațiuni și piese ce ne vorbesc despre stilul de viață regal.
Situat în apropiere de localitatea Bran și la aproximativ 30 de km de frumosul oraș Brașov, castelul lui Dracula este ușor accesibil cu mașina. Dacă pornești din București, vei parcurge cei 184 de km în aproximativ 3 h și 40 min, în vreme ce din Cluj vei face 4 h și 15 min, distanța fiind de 315 km. Fie că pornești din Constanța sau Timișoara vei parcurge aproximativ 405 km în 5 h, iar dacă pleci din Iași către Castelul Bran vei merge 329 km în 5 h și 40 min.
Pentru a fi cât mai aproape de acest castel magic, dar totuși în inima naturii, așa cum era cândva și adăpostul marelui Țepeș, trebuie neapărat să te cazezi la Ursa Mică Glamping Resort, care se află la doar 15 km distanță față de castel. Prin urmare, după un drum de doar 20 de minute cu mașina de la Ursa Mică, poți explora cele mai interesante colțuri ale castelului, de la sala de mese decorată cu rafinament, la Turnul cu Ceas, unde te îndemnăm să-ți iei un răgaz pentru a admira Munții Carpați.
Urmând drumul național DN73 vei fi acolo cât ai clipi sau ca și cum ai zbura, așa cum se crede că ar face-o vampirii când se transformă în lilieci. În plus, la Ursa Mică te poți simți tu însuți domnitor, căci resortul de 40.000 de metri pătrați îți va permite să te plimbi în aer liber, nestingherit de oameni sau mașini.
Când te afli în inima naturii, nimic nu e mai plăcut decât să te bucuri de mese tradiționale românești. De aceea, pachetul oferit de Ursa Mică Glamping Resort cuprinde trei mese bogate din produse provenite de la o fermă locală și autorizată, produse care sunt din ce în ce mai greu de găsit. Pe acestea le poți servi la restaurantul Panoramic Ursa Mică, unde are acces oricine, indiferent că alege sau nu experiența noastră de glamping.
Pe lângă asta, nu tânjești din când în când la o selecție de brânzeturi proaspăt preparate sau la ouă cu gălbenuș intens colorat, de care să te bucuri privind la măreția munților? Ce bine, atunci, că restaurantul nostru are 180° vedere panoramică către munții Bucegi și masivul Piatra Craiului, iar aerul curat îți va da sigur poftă de mâncare și de o prăjitură pufoasă, o dulceață de casă sau un păhărel de afinată făcută chiar de noi.
Sursa: https://www.facebook.com/castelulgroazei/?locale=ro_RO
Dacă vrei să te amuzi cu cei dragi și să te apropii mai mult de legendarul Dracula, poți vizita și Castelul Groazei, aflat la 5 minute de mers pe jos. Pe lângă fantomele și monștrii care bântuie acest castel, vei vedea diverse instrumente de tortură, dar și alte surprize.
Iar dacă îți dorești mai multă andrenalină și ți-ai imaginat mereu că vei rezista la un show TV de supraviețuire, atunci Tiroliana Casa Tăbăcaru este locul potrivit pentru tine. Aici, la doar 8 km de castel, poți avea parte de o aventură la înălțime, căci cele două tiroliene folosite sunt printre cele mai înalte și lungi din țară.
Sursa: Usa Mică Gamping Resort
După ce ai vizitat castelul Dracula, poți să te avânți la un traseu spectaculos prin Munții Piatra Craiului, având, desigur, echipamentul adecvat: încălțăminte de munte, haine potrivite în funcție de vreme, rucsac și echipament de siguranță (pelerină de ploaie, lanternă, trusă de prim ajutor etc.)
În apropierea localității Moeciu de Sus, adică la 14 km de Castelul Bran, poți vizita Cheile Grădiștei, formate din formațiuni stâncoase spectaculoase și peisaje ce îți taie răsuflarea. În imediata apropiere se află și cascada La Chișătoare, denumire dată de sunetul apei ce curge în șuvoaie subțiri.
Satele pitorești din apropiere, precum Măgura, Peștera, Șirnea sau Ciocanu te așteaptă și ele pentru a-ți dezvălui frumusețea autentică a României. Ursa Mică Glamping Resort se află chiar la granița dintre Șirnea și Ciocanu, două sate despărțite de un munte, unde se afla cândva granița între Transilvania și Regat. Acesta este locul ideal pentru a face cunoștință cu localnicii primitori și a te bucura de întinderi verzi și liniștitoare de iarbă, străbătute de vaci și oi bine hrănite.
Așadar, te invităm să îți transformi călătoria la Castelul Bran într-o aventură magică și de neuitat, alegând Ursa Mică Glamping Resort ca punct de pornire și casă primitoare. Deși, tocmai pentru că nu este o casă, ci o experiență unică în România, vei avea parte de o adevărată călătorie în timp, într-un univers mai simplu și apropiat de spiritul naturii noastre.
Începe aventura chiar acum și te asigurăm că vei avea parte de momente de extaz și amintiri despre care vor fi tare multe de zis.